Gitte: Ja, det vi laver her, det er at vi lægger sidste hånd på en filmproduktion. Man kan kalde det filmen om filmen. Det handler om en dreng, Abdullah,

Abdullah: Så tænkte jeg: Jeg har en god idé. Vi kan lave … jeg kan lave en sang faktisk, fordi det har jeg også hele tiden villet. Lige siden jeg var elleve-tolv år.

Mand: Her om et par dages tid så har vi et færdigt mix af det hele, som du vil komme til at høre. Hvis du ikke hører det – så er du nederen!

Abdullah: Teksten handler om Mellemøsten og vores land og krig og sådan nogle ting. Og hvordan det er at være i Danmark som udlænding, ikke?

Gitte: Abdullah vil jo gerne rappe, og jeg havde også en fornemmelse af, at han jo godt ville have et godt resultat. Men han havde jo ikke lige prøvet det før, og så var det jo nok – hvis vi skulle have et ordentligt resultat – sikkert, at det ikke var mig og onkel Jørgen, der skulle lære ham det og filme det.

Dennis: Jeg er Dennis – du ved, RedEyes – og jeg er rap-coach, hjælper på projektet med drengene.

Abdullah: Nå … XXXX(1:22)

Peter: Hej, drenge. Hop indenfor. Goddaws, det er sgu da længe siden.

Abdullah: Og vi har glædet os kraftedeme.

Peter: Det er godt. Det har jeg virkelig også.

Abdullah: Jeg har arbejdet med nogle tekster og sådan noget. Og jeg har bare øvet mig derhjemme. Kunstnernavnet, det er … jeg har faktisk ikke fundet på noget endnu.

Interviewer: Hvad laver I i dag?

Dennis: Jamen, der øver vi teksten her igennem og prøver så vidt muligt at blive enige.

Abdullah: Når vi XXXX(1:58) så skal vi rappe. Så får jeg beatet i ørerne, ikke?

Dennis: Så får du beatet i ørerne, jo.

Abdullah: Så vi skal først producere et beat.

Dennis: Før vi kan gå i studiet, så skal vi have beatet, og så er det måske også nemmere, hvis vi også skal have det med hjem og sidde og høre til og så skrive, og så kan I også selv sidde og rette det til.

Abdullah: Og øve lidt på det.

Dennis: Præcis.

Abdullah: Det er fordi, hvis jeg synger ”du du du” – og så synger han ”du du du” … og det er ikke fedt, hvis man … du ved … synger for meget XXXX(2:25)

Dennis: Ja.

Abdullah: Det er os, der bliver tiltalt og dømt for terrorisme. Os, der bliver udsat for had og racisme. Verden er forandret. Der er intet som før. Bare tag det, som det er.

Før så skrev jeg til Børnehuset og spurgte Peter, om vi kunne gøre det. Så sagde han: Ja, det er en god idé. Og så ringede vi lige til Dennis. Altså RedEyes. Så sagde han: Det er fint nok. Og sådan nogle ting.

Dennis: Ok. Her første vers – det er så langt … der skal din tekst være … der skal du stoppe, og der skal du slutte der, ikke?

Abdullah: Folk skydes ned med pistoler og gevær. Du ved ikke, hvordan jeg har det. Tænker på en måde, så du kan klare det. Det var ikke så godt.

Mohammad: Men kan vi finde et rim til det der?

Dennis: : Ved du, hvad du får.

Mohammad: Hår!

Dennis: Hår. Giver du os problemer, ved du, hvad du får.

Folk bliver bange og spytter XXXX(3:22). Jeg gør det med glæde, og jo jeg gør det med stil.

Jacob, det er fordi, jeg sidder oppe sammen med Peter og Mohammad og Abdullah. Det der projekt, vi snakkede om. Og vi snakkede om, at vi nok skulle bruge dig til at lave noget beat og alt det der shit, ikke? Er du frisk allerede her næste tirsdag eller hvad?

Gitte: Abdullah er jo en dreng, som mange andre. Han har masser at tumle med og slås med. Og noget af det er rigtig svært, og noget af det er mindre svært. Og man kan jo begynde med alt det, der er rigtig rigtig svært, men man kan jo også begynde med noget af det, som man faktisk er god til. Og igennem det, man er rigtig god til, også komme til at arbejde med det, der er lidt svært.

Dennis: Vi prøver så vidt muligt at blive enige. Så når vi får kigget på det hele, så er planen så at gå hjem Wernz og lave det sidste med beatet og så hoppe i studiet, ikke?

Abdullah: Men det der i starten, det behøver ikke være rim. Det er fint nok, ikke?

Dennis: Jo, jo, det er ok. Det er også måden, man udtaler det på.

Mohammad: Men starten den er god nok, men man ved ikke helt, hvor man skal starte.

Wernz: Og så kommer … og så er det … Nu!

Interviewer: Hvad så drenge, hvad skal vi lave i dag? Hvorfor er vi her i dag?

Abdullah: Vi skal lave musik.

Mohammad: Hallo, hvad er det for en verden, vi lever i.

Abdullah: Indeni mig har jeg mange aggressioner. Forskellige ting at sige til mange personer. Alt det mord, alt det krig, som man hører om.

Mand: Det er godt.

Abdullah: De mangler ikke …

Interviewer: Hvem er du?

Ricardo: Jeg hedder Ricky.

Interviewer: Og hvorfor er du her?

Ricardo: Jamen, jeg skal se, hvordan fremskridtet går med de to unge herrer.

De mangler ikke hjerne. Ta’ og forstå mig. Det er mangel på hjerte, som at støtte mig.

Dennis: 1-2-3-4

Dennis/Mohammad/Abdullah: Det mangel på hjerte, som at støtte mig. Det mangel på hjerte, som at støtte mig.

Abdullah: Indeni mig har jeg mange aggressioner. Forskellige ting at sige til mange personer.

Gitte: Ja, altså jeg synes jo, at når man opdager, at nogen har nogle talenter, så er det jo helt vanvittigt ikke at gøre dem opmærksom på det. Og det er helt oplagt, at Abdullah har et musisk talent, samtidig med at han har også et talent – når han lige giver sig selv roen til dig – at faktisk forklare, hvad det er, han går og tumler med. Og det tror jeg, at rigtig mange unge har samme problem, så det kan bruges af rigtig mange.

Abdullah: De mangler ikke hjerne. Ta’ og forstå mig. Det er mangel på hjerte, som at støtte mig.

Peter: Det vi laver, det er, at vi laver en musikvideo med Abdullah. En tekst, han har skrevet selv sammen med en kammerat, Mohammad. Og den har vi øvet på i lang tid, og … Så i dag er den store dag i et nye studie her.

Lyden af telefon, der ringer.

Abdullah: Ja, hallo, hva’ så?

Dennis: Ja, hva’ så, mand, kommer du i studiet?

Abdullah: Ja, selvfølgelig, jeg er på vej.

Dennis: Skynd dig, mand. Vi venter på dig.

Abdullah: Jeg kommer nu.

Jamen, så siger jeg bare det der … og så siger du: Ja, hallo. Kommer du ned i studiet?

Dennis: Vi har travlt. Vi har meget, vi skal nå.

Abdullah: Jeg kommer nu. Jeg er på vej.

Dennis: Ikke alt det der ja ja ja. Kom nu!

Abdullah: Så rigtigt så skulle vi lave en film her, og det interesserer jeg mig meget for, ikke? Så fik jeg en anden idé med måske at lave noget musik. Og så var det bare sådan noget: Din ho, din so, din ko og sådan noget rigtig mærkeligt noget. Og så tænkte jeg: Nej, det … Det er ikke fedt det der. Bare lad os lave noget, der er mere betydning i, ikke?

Sang: De mangler ikke hjerne. Ta’ og forstå mig. Det mangel på hjerte, som at støtte mig. XXXX(7:19) Men bare hold dit hoved højt og prøv at være stolt.

Martin: Jeg hedder Martin og står for det her studie og skal indspille noget musik med gutterne.

Gitte: Som producent er jeg jo sådan helt kynisk ret tilfreds med den her filmproduktion. Den har mange formål, dels er der jo selve Abdullah og hans proces. Der er jo også den, der hedder, at den kan vise … være et forbillede i forhold til andre børn og unge og vores arbejde med dem. Men den er også en metodeudviklings-film, man kan bruge i forhold til andre kollegaer i, hvordan er det, man kan sætte spot på talenter og få noget til at blomstre.

Abdullah: Indeni mig har jeg mange aggressioner. Forskellige ting at sige til mange personer. Jeg kigger til højre og ser til venstre. Kan kun se XXXX(8:12) af mennesker.

Dennis: Der skal måske bare lidt mere energi i, men du skal bare føle dig … det er vigtigt, du føler dig tilpas derinde, ikke? Prøv at give den lidt mere og så også bare huske det der med takten i musikken – også når du kommer ind den første: Indeni mig har jeg mange aggressioner. Så det er en god start, når du kommer ind til at starte med, ikke?

Abdullah: Os der bliver tiltalt og dømt for terrorisme. Os som bliver udsat for had og racisme. Og husk nu asylansøgere XXXX(8:40) til de rådner og dør. Du kan dø i morgen. Du kan dø når som helst. Sådan er livet. Det har sine konsekvenser.

Dennis: Den var god. Den var god denne her gang.

??: Det var meget bedre end før.

Dennis: Det var den. Den var god. Bare samme selvtillid igen og bare kør den igennem. Husk … det, der er vigtigt, nu hvor du begynder at få styr på teksten og falde tilpas, så også huske med beatet hele tiden. Det der med at ramme rytmen, når den er der, hver gang.

Abdullah: Fortæl mig har Irak demokrati. Folk dør på gaden – er der ikke politi. Lad være med at tænke religion. Bare stop alle diskussioner.

Peter: Abdullah? Det er bare fordi – den der linje: Lad være med at tænk religioner, bare stop alle diskussioner. Det er en rigtig god linje også.

Abdullah: Hvad er det for en verden, vi lever i. Mennesker dør og alt det krig. Krig i mit land. Der er ikke noget valg. Mennesker de kæmper til allersidste mand.

Dennis: Vi har været i studiet med Abdullah for at få indspillet det nummer, som vi har gået og arbejdet på i nogle måneder i hvert fald. Og det er blevet et rigtig godt resultat. Så nu skal vi til at klippe det hele sammen, og så skal der laves en lille video ud af det.

Abdullah: De fattiges vilkår er ingenting værd. Ulandsstøtten bliver brugt på militær. De flygter fra Mellemøsten, også Iran. Men de kommer til et helvede i Danmark.

Dennis: Hvad så, Abdullah, mand. Synes du ikke, det var en fed oplevelse i dag?

Abdullah: Jo, det var en rigtig fed oplevelse. Det var rigtig fedt.

Dennis: Er det noget, du er blevet hooked på – at du kunne blive ved med at lave?

Abdullah: Jeg siger det ligeud. Jeg er blevet forelsket i mikrofonen. Derinde.

De bliver smidt i et asylcenter. Jeg prøver at hjælpe dem med alle mine talenter. De bliver spærret inde i flere år.

Men sangen … hvordan … hvordan … kommer den XXXX(10:32)

Dennis: Om et par dages tid så sender jeg den til Peter. Så sender han den videre til email og alt sådan noget der. Så får I den alle sammen.

Gitte: Vi har jo arbejdet med det her nu gennem et halvt år. Sludder og vrøvl, jeg siger det lige om igen. Sig så, at det er rigtig godt.

Janus: I kan være stolte af det.

Gitte: Du skal da sige det bedre, så folk tror på det.

Janus: Jamen, det er … man kan jo se, det er fedt, ikke? Så der er ikke noget at være i tvivl om. Han kan jo sætte det på YouTube, og hvor han har lyst til. Hans venner skal nok blive imponerede.

Abdullah: Uden den hjælp som vi aldrig får. De mangler ikke hjerne, ta’ og forstå mig. Det mangel på hjerte, som at støtte mig. XXXX(11:11) men bare hold dit hoved op og prøv at være stolt. De mangler ikke hjerne, ta’ og forstå mig. Det mangel på hjerte, som at støtte mig.